Papagáj tészta recept
A Papagáj tészta hozzávalói:4 darab tojás
30 dkg porcukor
1 ráma margarin
30 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 doboz tejföl
2 csomag vanilia cukor
6 kávéskanál kakaópor
1 csomag puncs pudingpor
A Papagáj tészta elkészítési módja:
A tojást a porcukorral és a margarinnal kikeverjük.Közben a lisztben elkeverjük a fél csomag sütőport.Majd a tojásos margarinos masszába beleöntjük a sütőporos lisztet és beletesszük az egy doboz tejfölt.Összedolgozzuk és három részre osztjuk a masszát.Az egyikbe teszünk 2 csomag vanilia cukrot, a másodikba 6 kávéskanál kakaóport, a harmadikba pedig egy csomag puncs pudingport.Külön -külön elkeverjük a masszákat és kizsírozott lisztezett tepsibe evőkanállal egyenként egymás mellé szaggatjuk, majd sütjük.Tetejét citrommázzal bevonjuk.
Tortának is meglehet sütni. Úgy is nagyon finom ha kettévágjuk a tortánkat és valamilyen pudingot teszünk bele, majd a tetejére csinálhatunk csokimázat is.Nagyon mutatós.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: melmenn, 2007. febr. 4. 18:25
A papagáj tészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.