Györkönyi szelet recept
A Györkönyi szelet hozzávalói:Tészta
23 dkg liszt,
6 dkg margarin,
1 db tojás,
½ kávéskanál szódabikarbóna,
1 dkg szalakáli,
10 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 evőkanál holland kakaó,
1 dl tejföl.
Piskóta
6 db tojás,
3 evőkanál meleg víz,
9 evőkanál cukor,
9 evőkanál félfogós liszt,
1 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál darált dió,
1 csomag sütőpor.
Krém
½ l tej,
2 csomag vaníliás pudingpor,
25 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor.
Tetejére
csokimáz,
piritott, darabolt dió.
A Györkönyi szelet elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 db lapot sütünk belőle. A piskóta hozzávalóit összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A sütemény kenési sorrendje a következõ: 1 barna lap, krém, piskóta, krém, 1 barna lap. Végűl a tetejét csokimázzal bekenjük és piritott, darabolt diót szórunk a rá.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. máj. 12. 19:36
A györkönyi szelet elkészítési módja és hozzávalói.