Lagzi Lajcsi szelet recept
80 perc
A Lagzi Lajcsi szelet hozzávalói:
5 dkg vaj,2 evőkanál méz,20 dkg porcukor, 2 egész tojás, 2 kanál kakaó,2 kávéskanálnyi szódabikarbóna,40 dkg liszt.
krém: 1 puncs (vagy eper), l vaníliás (vagy banán) ízű pudingpor, 3-3 dl tej, 20 dkg margarin,20 dk,
porcukor, 1 vaníliás cukor.
tetejére: l tábla tortabevonó.
A Lagzi Lajcsi szelet elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit (a szódabikarbóna és liszt kivételével) gőz fölött összekavarjuk. Majd ezután adjuk hozzá a sz.bikarbónát és a lisztet. Háromfelé vesszük a tésztát, majd sütőpapíron elnyújtjuk, és kisütjük a 3 lapot. Kemény lesz a tészta,nehéz nyújtani! Rövid ideig kell sütni! Közben a krémeket elkészítjük: a puncs- és vaníliás pudingport egyenként 3-3 dl tejben sűrűre főzzük,kihűlésig kavarjuk,hogy ne legyen darabos. A 20 dkg porcukrot a 20 dkg margarinnal és a van.cukorral kikavarjuk,kétfelé vesszük,majd külön-külön a pudingokhoz kavarjuk,csomómentesre. A lapokat megtöltjük a kétféle pudingos krémmel,majd tetejét tortabevonóval bevonjuk.
Nem lehet azonnal fogyasztani,mivel a méztől kemény a tészta. Hűtőbe téve néhány óra alatt megpuhul a krémtől. Megéri a pepecselést,mert finom.Családom egyik kedvence.
Egy pici tejet célszerű beletenni a tésztába összeállításkor, mert attól könnyebb összeállítani, elnyújtani a tésztát. Én kézzel jól át szoktam gyúrni mielőtt elosztom és a sütőpapírt és a tésztagombócokat kinyújtás előtt picit lelisztezem, hogy ne ragadjon.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2006. okt. 11. 07:47
A lagzi lajcsi szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.