Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tejszínes-túrós sütemény recept

Tejszínes-túrós sütemény recept

A Tejszínes-túrós sütemény hozzávalói:
tészta: 20 dkg liszt, 10 dkg margarin, 10 dkg
porcukor, 1 tojás, 1 kávéskanál szalalkáli,
1 kávéskanál sütőpor, 1/2 pohár tejföl.

krém: 50 dkg túró, 20 dkg porcukor, 1 pohár
tejföl, 1 citrom reszelt héja és leve,
1 nagy csomag zselatin (Lucullus), 3 dl
víz, 4-5 dl növényi alapú tejszín
(Perfecto vagy Hulala).


A Tejszínes-túrós sütemény elkészítési módja:
A hozzávalókból tésztát készítünk, majd kettévesszük és két lapot sütünk belőle. Lisztezett sütőpapíron nyújtsuk el, majd tepsi hátulján süssük meg a lapokat világosra. A töltelékhez a túrót a porcukorral áttörjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, valamint a tejfölt. Jól összedolgozzuk. Utána a tejszínt nagyon kemény habbá verjük fel, aztán ezt is a túrós masszához adjuk óvatosan kavarva, hogy ne törjön nagyon a hab. Végül a zselatint feloldjuk 3 dl vízben, kicsit felforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni és belekavarjuk a tejszínes-túrós masszába. Hűtőbe rakjuk, hogy a krém megdermedjen, összeálljon. Utána a kisült lapokról lehúzzuk a sütőpapírt, majd ha már nem meleg a tészta, megtöltjük a krémmel, aminek jó vastagnak és egyenletesnek kell lennie közte. Néhány órára vissza kell rakni a hűtőbe, mert akkor lesz szeletelhető és a krémtől puhul meg a tésztája.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tejszínes-túrós sütemény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook