Habkenyér recept

A Habkenyér hozzávalói:
/maradék tojásfehérje felhasználásával/
nagyon finom!

3 tojásfehérje
10 dkg kristálycukor
10 dkg liszt
10 dkg dió
10 dkg mazsola
pár csepp citromlé


A Habkenyér elkészítési módja:
A tojások fehérjét a citromlével kemény habbá vertem, majd beleszórtam a lisztet, a durvára tört diót, a lisztbe forgatott - előzőleg megáztatott mazsolát. 20x20 cm-es szilikon sütőformába simítottam a masszát és lassú tűzön inkább szárítottam, mint sütöttem. Miután teljesen kihűlt, hasáb-formájúra daraboltam. Lehet sütni őzgerinc formában is, kinek hogy tetszik. Masszív, sűrű, egyszerű, finom.

Fotó megtekinthető a "sütéseim-főzéseim sk." naplóm 124. bejegyzésében.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habkenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook