Habkenyér recept
A Habkenyér hozzávalói:/maradék tojásfehérje felhasználásával/
nagyon finom!
3 tojásfehérje
10 dkg kristálycukor
10 dkg liszt
10 dkg dió
10 dkg mazsola
pár csepp citromlé
A Habkenyér elkészítési módja:
A tojások fehérjét a citromlével kemény habbá vertem, majd beleszórtam a lisztet, a durvára tört diót, a lisztbe forgatott - előzőleg megáztatott mazsolát. 20x20 cm-es szilikon sütőformába simítottam a masszát és lassú tűzön inkább szárítottam, mint sütöttem. Miután teljesen kihűlt, hasáb-formájúra daraboltam. Lehet sütni őzgerinc formában is, kinek hogy tetszik. Masszív, sűrű, egyszerű, finom.
Fotó megtekinthető a "sütéseim-főzéseim sk." naplóm 124. bejegyzésében.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2012. jan. 22. 16:21
A habkenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.