Perecem recept
A Perecem hozzávalói:1 kg sima liszt
1 kg rétes liszt
6 kis pohár tejföl /vagy ennek megfelelően nagy tejföl/
10 dkg élesztő
1/2 kg zsír
1/2 cs. margarin
2,5 evőkanál só
A Perecem elkészítési módja:
A sót kevés tejfölben föloldani, az élesztőt szintén tejfölben kikavarni. Az összes hozzávalóból tésztát gyúrok, ha esetleg nem áll össze, még teszek hozzá tejfölt vagy pici tejet. Vékonyra kinyújtom, perec formával kiszaggatom. Sütés előtt felvert egész tojással megkenem a perecek tetejét. A kieső darabkákat nem szoktam újra gyúrni, így sütöm kis mini-pogácsáknak. Igazán finom, ropogós csak akkor lesz, ha zsírral készül!
Fotó megtekinthető a "sütéseim-főzéseim sk." naplóm 30. bejegyzésében.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2011. dec. 29. 18:54
A perecem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.