Lazac tejszínes gombaraguval recept
A Lazac tejszínes gombaraguval hozzávalói:2 főre:
2 szelet lazac
1 fej vöröshagyma
5 dkg margarin + 10 dkg vaj
3 db tv.paprika
4 db nagy fej gomba
1 dl tejszín
só,bors,petrezselyemzöldje,morzsolt bazsalikom.
A Lazac tejszínes gombaraguval elkészítési módja:
2 szelet lazacot megsóztam, borsoztam, majd rövid ideig állni hagytam. Közben megtisztítottam egy fej hagymát, apróra vágtam és 5 dkg margarinon elkezdtem dinsztelni. Hozzáaprítottam 3 db tv.paprikát és 4 db szép nagy fej gombát. Addig sütöttem együtt a zöldségeket, míg kb. a fele levét elfőtte, fűszereztem sóval, borssal, petrezselyemzölddel és kb. egy mokkáskanálnyi morzsolt bazsalikommal. A végén 1 dl főzőtejszínt adtam még hozzá, s elzártam a gázt. Serpenyőben vajat forrósítottam és a lazacszeletek mindkét oldalát 2-2 percig sütöttem /elég vastag szeletek voltak, különben 1,5 perc is elég lett volna/.
Fotó megtekinthető Hmv.naplója 859-es, és Sütéseim-főzéseim sk. naplóm 6. bejegyzésében.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2011. dec. 17. 15:42
A lazac tejszínes gombaraguval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.