Gombaragu burgonyaágyon recept



4 személyre:
1 kg burgonya
1 db piros és 1 db zöld kaliforniai paprika
40 dkg gomba (friss csiperke v. konzerv)
3 újhagyma (v. 1 fej vöröshagyma)
40 dkg csirkemellfilé
2 ek vaj vagy margarin
1 ek liszt
3 dl zöldségleves (kockából)
2 dl tejszín
2 dl tej (a krumplipürébe)
só, bors
A Gombaragu burgonyaágyon elkészítési módja:
A burgonyából a szokott módon pürét készítünk. A vajon megpirítjuk a hagymát, és a csíkokra vágott csirkemellett, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott kaliforniai paprikát és a gombát, ha minden megpuhult meghintjük liszttel, felengedjük vízzel, beletesszük a leveskockát, beleöntjük a tejszínt, felforraljuk, sóval, borssal ízesítjük. egyet rottyan és kész. a krumplipürével kibélelünk egy hőálló tálat, majd a ragut ráhalmozzuk, majd előmelegített sütőben 175 fokon 15-20 percig sütjük!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2c1d5b9264, 2009. febr. 6. 21:49
A gombaragu burgonyaágyon elkészítési módja és hozzávalói.