Burgonyás szaftos egytálétel recept
70 perc
A Burgonyás szaftos egytálétel hozzávalói:
1 kg burgonya
1 kis fejlilahagyma
1 sárga kaliforniai paprika
1 piros kaliforniai paprika
25 dkg barna csiperke gomba
20 dkg füstölt mozzarella sajt
20 dkg vörös cheddar sajt
50 dkg fűszeres grillhús
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
5 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
3 tojás
A tetejére:
15 dkg reszelt sajt
A Burgonyás szaftos egytálétel elkészítési módja:
A megmosott burgonyákat vágjuk közepes hasábokra. Hideg, sós vízben tegyük fel főzni. Ha felforrt a víz, hagyjuk a burgonyákat még 5-7 percig főni. Figyeljünk arra, hogy ne főzzük készre a burgonyát. Kicsit maradjon nyers belülről. Ha elkészült, szűrjük le, majd tegyük félre hűlni. Amíg a burgonyánk hűl, a kétféle paprikát és a lilahagymát vágjuk fel közepes nagyságúra. A konyhakészre előkészített félbe vagy negyedekbe vágott gombát egy serpenyőben kevés zsiradékon pirítsuk le. Vigyázzunk arra, hogy a gomba valóban piruljon és ne főjön meg a saját levében. A fűszeres húst egy grill serpenyőben süssük meg. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk kisebb kockákra. A kétféle sajtot vágjuk nagyobb kockákra. A sütőtálat vékonyan vajazzuk ki, majd rakjuk bele az összes hozzávalót a reszelt sajt kivételével. Keverjük össze vigyázva arra, hogy a burgonyát ne törjük össze. A tejszínt keverjük el a tojásokkal, majd öntsük a burgonyára. Nem kell, hogy ellepje a burgonyát teljesen a tejszín. Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 perc alatt sütjük addig, amíg a tetején lévő burgonya ropogósra sül. Vegyük ki a sütőből és szórjuk meg a reszelt sajttal. Tegyük vissza a sütőbe és süssük készre addig, amíg ráolvad a sajt.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2018. máj. 16. 08:34
A burgonyás szaftos egytálétel elkészítési módja és hozzávalói.