Gyors-finom tepsis rablóhús recept
A Gyors-finom tepsis rablóhús hozzávalói:30-40 dkg sertéshús (tarja,comb,lapocka)
50 dkg tisztított burgonya
15 dkg füstölt szalonna (húsossal az igazi)
2 db paradicsom
2 db tv-paprika vagy kaliforniai
2-3 fej hagyma (vörös és lila vegyesen a legjobb)
20 dkg gomba
1 dl olaj
grill fűszerkeverék
fokhagymapor,petrezselyem
A Gyors-finom tepsis rablóhús elkészítési módja:
A húst előző este kb 1,5-2 centis kockákra vágva 1 dl olaj,1 tk fokhagymapor,fél csokor aprított petrezselyemzöld és a grillfűszer keverékével bepácolva pihentetem. Másnap reggel felkockázom a burgonyát,tepsibe terítem,kevés grillfűszerrel megszórom.Rá kerül a nagyobb kockákra vágott paprika,a cikkekre vágott paradicsom és gomba,majd a negyedelt hagyma leveleire bontva (vagy vékony cikkekre vágva). Erre kerül a hús,páclevével együtt,végül a szalonna nagyobb kockákra vágva. Alufólia alatt közepes hőfokon 40-50 percig sül saját szaftjában,majd fólia nélkül grill fokozaton,vagy magas hőfokon 15 perc alatt csodásan megpirul.Vágott petrezselyemmel is meg lehet hinteni tálalás előtt.
A család legjobban úgy kedveli,ha nem rétegezve,hanem összekeverve készítem!Salátával,csemegeuborkával és friss kenyérrel isteni vacsora vagy főétel.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: moonlight1984, 2008. szept. 24. 13:56
A gyors-finom tepsis rablóhús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.