Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sertéspörkölt gombával, bográcsban. recept

Sertéspörkölt gombával, bográcsban. recept

Elkészítési idő 150 perc

A Sertéspörkölt gombával, bográcsban. hozzávalói:
1 kg
sertéshús (tarja, lapocka és csülökhús)
25 dkg
füstölt tarja
6 fej vöröshagyma
50 dkg
tisztított erdei gomba
1 dl
vörösbor
1 dl
étolaj vagy 3 evőkanálnyi sertészsír
15 dkg reszelt füstölt sajt
Ízlés szerint: őrölt fekete bors

fűszerpaprika.


A Sertéspörkölt gombával, bográcsban. elkészítési módja:
A húst kisebb kockákra felvágjuk és egy kissé forró olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a paprikát, a gombát, a pirospaprikát és a füstölt húst. Elkeverejük, majd fűszerezzük sóval és őrölt fekete borssal és a vörösbort aláöntve főzzük kb 2 órán keresztül. Tálaláskor reszelt sajtot szórunk rá és tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A sertéspörkölt gombával, bográcsban. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook