Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Galyasági gulyásleves bográcsban. recept

Galyasági gulyásleves bográcsban. recept

Elkészítési idő 80 perc

A Galyasági gulyásleves bográcsban. hozzávalói:
50 dkg
sertéshús ( tarja, lapocka )
10 dkg
füstölt húsos szalonna
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem
60-70 dkg
burgonya
1 nagy fej vöröshagyma,2-3 gerezd fokhagyma
1 kiskanál köménymag1 db
zöldpaprika
2 szem érett paradicsom
2 szál zellerzöld
1 evőkanál ételízesítő
1 nagy evőkanál csípős gulyáskrém
1 evőkanálnyi édes-nemes fűszerpaprika
só és őrölt fekete bors ízlés szerint.


A Galyasági gulyásleves bográcsban. elkészítési módja:
A szalonnát kockára vágjuk, zsírját kiolvasztjuk és ezen az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, majd meghintjük a fűszerpaprikával és rátesszük a kisebb kockákra vágott húst, amit az erősebbre vett tűzön néhány percig átkeverünk. Közben ízesítjük a zúzott fokhagymával, köménymaggal, paprikakrémmel, ételízesítővel és gyakori kevergetés mellett az egészet zsírjára pirítjuk. Ekkor felengedjük vízzel ( kb. 2 liter), hozzáadjuk a hasábra vágott répákat, felszeletelt zöldpaprikát, negyedbe vágott paradicsomot és a zellerlevelet szárral együtt.Előbb erős tűzön főzzük, majd mérsékeljük a hőfokot. Közben a lisztből, tojásból csipetnyi sóval csipetkét készítünk. Ha a hús már megpuhult a felkockázott burgonyát is beletesszük, a zellerszálakat viszont kidobjuk. Ha szükséges utánasózzuk, borsozzuk, belerakjuk a csipetkét és készre főzzük. Ha a leves nagyon besűrűsödik kevés langyos vízzel mindíg pótoljuk.

Tálaláskor megszórhatjuk apróra vágott zellerzölddel.Kínáljunk hozzá friss kenyeret, éscsípős, erős zöldpaprikát szeletelve. Rozsos kenyérrel, rozscipóval igen finom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A galyasági gulyásleves bográcsban. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook