Disznótoros májleves recept
60 perc
A Disznótoros májleves hozzávalói:
50 dkg
sovány sertéshús
30 dkg
sertésmáj
1 fej vöröshagyma
6-7 szem egész fekete bors
1 késhegynyi őrölt bors
só
2-3 db
babérlevél
1 púpozott evőkanál liszt
1 evőkanál kiolvasztott sertészsír
1 evőkanálnyi fűszerpaprika ( a fele lehet csípős is)
2 dl
tejföl
petrezselyemzöld.
A Disznótoros májleves elkészítési módja:
A húst megmossuk, majd felkockázzuk, és hideg vízben feltesszük főni. Ha felfőtt lehabozzuk. Közben a májat kisebb kockákra vágjuk és a leveshez adjuk. Fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A vöröshagymát apróra vágjuk, a kisülő zsírban megdinszteljük,fűszerpaprikázzuk, hozzáadjuk a lisztet, kicsit átpirítjuk, majd kevés lével elkeverjük. Hozzákeverjük a tejfölt és az egészet a leveshez adva készre főzzük. Apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk..
Disznótoros leves, amit akkor készítettek, amikor kevés idő maradt az ételkészítésre. Igen jól kiegészíti az ízeket, ha zöld vagy morzsolt tárkonylevelet is használunk ízesítésre.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. nov. 10. 17:41
A disznótoros májleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.