Péter töltött káposztája recept


75 dkg darált sertéshús
50 dkg fött császár szalonna
30 dkg rizs
100 dkg savanyú képoszta
10 dkg sertészsír
3 fej vöröshagyma
5 gereszd fokhagyma
5 dkg házi pirospaprika
babérlevél
fekete öröltbors
köménymag
száraz erős paprika
5 dl tejfől
A Péter töltött káposztája elkészítési módja:
A szalonnátkockára vágjuk és zsíron megpiritjuk. Rá tesszük a félkarikára vágott vöröshagymát,babérlevelet és kevés piritás után beletesszük a darált húst. majdnem zsírjára piritjuk, megszórjuk pirospaprikával beletesszük a megmosótt (nem kimosótt ) savanyú káposztát. Füszerezzük köménymaggal, egy kis szerecsenydióval, csepp örölt szegfűborssal. Sozzuk, fokhagymázzuk.felöntjük annyi vízzel hogy jól ellepje. 15 perc forrás után beletesszük a rizst felöntjük még egy kis vízzel, mivel a rizs elég sok vízet fel fog venni, után ízesitjük és lassú tüzőn 40 percig főzzük. Utána leveszük és félre tesszük hideg helyre. Másnap csontlével ( vagy ha nincs akkor delikátos vizzel )picit felengedjük, teszünk bele 3 füstölt izű kockát felforraljuk ha kell után ízesítjük, és tejfőlös habarással sűrítjük. Annyira finom hogy nem lehet abba hagyni.
Olyanoknak ajánlom akik nem szeretik a töltött káposzta kabátját, nem csak arra a napra főznek, és nem akarnak szenvedni a töltelék melegítésével
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: péterLVI, 2006. dec. 25. 22:59
A péter töltött káposztája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.