Erdélyi rakottkáposzta recept
30 perc
Az Erdélyi rakottkáposzta hozzávalói:
1kg 20dkg darált sertéshús
2 csésze rizs
2db fél literes tejföl
20dkg füstölt császárszalonna (nyers)
fél kg füstölt száraz kolbász
fűszerek
savanyúkáposzta
Az Erdélyi rakottkáposzta elkészítési módja:
A darálthúsból pörköltet főzünk, a riszet enyhén sós vízben megfőzzük, hidegvízbe tesszük és leszűrjük.A szalonnát apró kockákra vágjuk, serpenyőben pirosra sütjük.Mielőtt kész van, hozzáadjuk a kolbászt a szalonnához. Összerakás: A tepsi aljára 1réteg savanyúkáposzta, rá a sültszalonna és a kolbász, rá a tejföl, arra a savanyúkáposzta, majd a főzött rizs, arra a pörkölt, majd ismét 1 réteg savanyúkáposzta, és a tetejére az összes tejföl. Sütőben lassú tűzön fél óráig sütjük, kb 170 fokon.
A tetejére egy kis reszelt sajt kis kerülhet, úgy mégjobban megdobja az ízét;)
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: szilviy, 2008. aug. 16. 16:43
Az erdélyi rakottkáposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.