Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Csalamádéleves "macskajaj"-ra recept

Csalamádéleves "macskajaj"-ra recept

Elkészítési idő 25 perc

A Csalamádéleves "macskajaj"-ra hozzávalói:
félliteres üveg csalamádé
5 dkg füstölt szalonna
1 dl tejszín
1 dl tejföl
1 csapott evõkanál liszt
cukor

õrölt bors ízlés szerint
késhegynyi füstízû só


A Csalamádéleves "macskajaj"-ra elkészítési módja:
A csalamádét leszûröm a levébõl és apróra vágom. A füstölt szalonnát apró kockára metélem és zsírját kisütöm, majd ráteszem a csalamádét. Fedõ alatt pár percig párolom, ezután ízesítem törött borssal és a füstízû sóval, majd ráöntök 8 dl vizet. Felforralom, megsózom, és a simára kevert lisztes-tejszínes tejföllel behabarom. Állandó keverés közben még egyszer felforralom, végül csöpp cukorral ízesítem. Forrón tálalom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A csalamádéleves "macskajaj"-ra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook