Csalamádéleves "macskajaj"-ra recept


félliteres üveg csalamádé
5 dkg füstölt szalonna
1 dl tejszín
1 dl tejföl
1 csapott evõkanál liszt
cukor
só
õrölt bors ízlés szerint
késhegynyi füstízû só
A Csalamádéleves "macskajaj"-ra elkészítési módja:
A csalamádét leszûröm a levébõl és apróra vágom. A füstölt szalonnát apró kockára metélem és zsírját kisütöm, majd ráteszem a csalamádét. Fedõ alatt pár percig párolom, ezután ízesítem törött borssal és a füstízû sóval, majd ráöntök 8 dl vizet. Felforralom, megsózom, és a simára kevert lisztes-tejszínes tejföllel behabarom. Állandó keverés közben még egyszer felforralom, végül csöpp cukorral ízesítem. Forrón tálalom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. aug. 7. 08:43
A csalamádéleves "macskajaj"-ra elkészítési módja és hozzávalói.