Paradicsom nyersen télire recept


Jó kemény
de érett paradicsom tetszés szerinti mennyiségben
száraz fehérbor és borecet fele-fele arányban
só és õrölt fekete bors ízlés szerint
l-enként 1 késhegynyi tartósító
A Paradicsom nyersen télire elkészítési módja:
Elõször elkészítem a levét, amit úgy mérek ki, hogy a paradicsomokat beletöltöm az üvegbe, majd ráöntöm a vizet. Az így kapott vízmennyiséget lemérem, ennyi liter lesz az összes folyadék. Tehát fele bor, fele borecet, keverékébe ízlés szerint teszek sót, õrölt borsot és a benzoesavas nátriumot. A megmosott és lecsöpögtetett paradicsomokat szorosan beleteszem a tiszta üvegekbe, ráöntöm a levet (a lének el kel fednie a paradicsomokat). Szorosan lekötöm és hûvös helyen tárolom. Használat elõtt rövid ideig áztatom a paradicsomot, hogy az ecetes-boros íz elmenjen belõle és bármilyen ételhez, akár szendvicsre is használhatom.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. aug. 7. 08:41
A paradicsom nyersen télire elkészítési módja és hozzávalói.