Gyömbéres-tárkonyos gyöngyhagyma recept
90 perc
A Gyömbéres-tárkonyos gyöngyhagyma hozzávalói:
1 kg gyöngyhagyma
1 csokor friss tárkonylevél
1 csapott mokkáskanál õrölt gyömbér és ugyanannyi õrölt fekete bors
ízlés szerint ecet
cukor só
A Gyömbéres-tárkonyos gyöngyhagyma elkészítési módja:
A megtisztított apró hagymafejeket annyi gyengén ecetes-cukros-sós lébe teszem, amennyi elfedi, és forrástól számított 2 percig fõzöm. Ezután leszûröm, és a hagymát üvegekbe töltöm. Közéteszek megmosott, lecsöpögtetett tárkonylevelet. A levet most ismét megízesítem kevés ecettel (savanyúnak kell lennie), cukorral, sóval, beleszórom a többi fûszert, és újból felforralom, majd ráöntöm a hagymára. Azonnal lekötöm, és száraz gõzben hagyom kihûlni.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. aug. 7. 08:36
A gyömbéres-tárkonyos gyöngyhagyma elkészítési módja és hozzávalói.