Ajvár (szerb paprika-padlizsánmártás) recept
90 perc
Az Ajvár (szerb paprika-padlizsánmártás) hozzávalói:
2 kg vastag húsú paradicsompaprika
1 kg padlizsán
4 dl olaj
1 fej fokhagyma
só
cukor és ecet ízlés szerint
Az Ajvár (szerb paprika-padlizsánmártás) elkészítési módja:
A padlizsánt addig sütöm a forró sütõben, amíg a héja megfeketedik, majd fakéssel vagy mûanyag késsel meghámozom. A zöldpaprikát ugyancsak annyira megsütöm, hogy a héjukat könnyen lehúzhassam. Kicsumázom, majd hámozott padlizsánnal együtt favillával összetöröm. 3,5 dl olajjal addig fõzöm, amíg teljesen pépessé válik, közben ízlés szerint sózom, cukrozom, és beleöntöm apránként az ecetet. Ezután hozzáadom a megtisztított és zúzott fokhagymát, majd még egyszer fölforralom. Jól kiforrázott és lecsöpögtetett kicsi üvegekbe töltöm, rácsurgatok egy kiskanálnyit a maradék olajból és légmentesen lekötöm.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. aug. 7. 08:31
Az ajvár (szerb paprika-padlizsánmártás) elkészítési módja és hozzávalói.