Csodafinom pácolt fokhagyma recept


15 fej szép
nagy
friss fokhagyma
1 l száraz fehérbor
2 dl 10%-os ecet
15 dkg cukor
8 evõkanál olaj
1 púpozott teáskanál õrölt fekete bors
2 cseresznyepaprika
3 babérlevél
2 csokor tárkony
1 púpozott evõkanál só
A Csodafinom pácolt fokhagyma elkészítési módja:
A borba belekeverem az ecetet, a sót, a cukrot és a fûszereket, majd felforralom. A közben megtisztított, egészben hagyott fokhagymagerezdeket beledobom a forrásban levõ páclébe, és az újraforrástól számított 5 percig fõzöm. Ezután uborkásüvegbe töltöm, és 24 órán át érlelem. Újból felforralva megint fõzöm 5 percig és kihûtöm. A fokhagymagerezdeket leszûröm, apró üvegecskékbe rakom, tetejére csorgatok az olajból egy teáskanállal, majd légmentesen lekötöm. Grillszárnyasokhoz vagy sajtokhoz való, rendkívül finom savanyúság.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. aug. 7. 08:25
A csodafinom pácolt fokhagyma elkészítési módja és hozzávalói.