Sajtos paradicsom recept

15 dkg rizs
70 dkg kemény paradicsom
10 dkg reszelt sajt (bármilyen fajta lehet)
1 egész tojás
2 dl tej
3 evõkanál finomliszt
1 púpozott mokkáskanál currypor
1 mokkáskanál törött fekete bors
4 evõkanál olaj
evõkanál vegeta
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só.
A Sajtos paradicsom elkészítési módja:
A rizst gondosan átválogatom, többször váltott vízben megmosom, lecsöpögtetem, majd egy evõkanál olajon üvegesre pirítom. A térfogatához képest két és félszeres vízzel leöntöm, belekeverem a vegetát és egy gerezd összezúzott fokhagymát, majd fedõ alatt, kis lángon puhára párolom. Ha a rizs már puha, de még lé van alatta, akkor a tûzrõl lehúzom, és befedve hagyom húsz percig, addigra az összes levét felissza. Közben a paradicsomokat megmosom, letörölgetem, majd ujjnyi vastag karikákra vágom. A tojást a tejjel habosra keverem, hozzáadom a lisztet, a maradék zúzott fokhagymát, a sót, a törött borsot, a curryport és a maradék olajat. A masszának palacsinta sûrûségû tésztának kell lennie. (Ha nem elég sûrû, kevés lisztet még hozzákeverek.) Ezután keverem bele a reszelt sajtot. A már megduzzadt rizst beleterítem egy kisebb tepsibe vagy tûzálló, lapos tálra. Egymás mellé ráhelyezem a paradicsomkarikákat, megsózom, és rákenem a sajtos masszát. Elõmelegített, forró sütõbe tolom be a fedetlen tepsit, és annyi ideig sütöm, amíg a paradicsomra rásül a sajtos massza, de még nem nagyon barnul.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. júl. 31. 07:14
A sajtos paradicsom elkészítési módja és hozzávalói.