Paradicsomos burgonyafõzelék recept


Paradicsomos burgonyafõzelék
80 dkg nyers, tisztított burgonya, 2 dl paradicsomlé (lehet ízesített, házi vagy készen vásárolt ivólé, esetleg paradicsompüré-sûrítmény, ez utóbbiból 2 evõkanál, szûk két deci vízzel hígítva), ízlés szerint kevés cukor, 1 púpozott teáskanál só, 1 mokkáskanálnyi törött fekete bors, 1 csokor zellerzöld, 1 evõkanál finomliszt, 2 evõkanál olaj.
A Paradicsomos burgonyafõzelék elkészítési módja:
A meghámozott és vékony karikákra vágott burgonyát lábosba rakom. Annyi vizet öntök rá, amennyi szûken ellepi és megsózva puhára fõzöm. Közben az olajon világos zsemleszínûre pirítom a lisztet, majd a tûzrõl lehúzva felöntöm a hideg paradicsomlével és simára keverem. Ezután hozzáöntöm a már puha krumplihoz, jól összekeverem, beleteszem a megmosott és nagyon apróra metélt zellerzöldet. Kevés cukorral, esetleg sóval utána ízesítem. Folytonos keverés közben felforralom és legalább öt percig fõzöm. (Ha nagyon sûrû, kevés vízzel hígítom.)
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. jún. 24. 18:40
A paradicsomos burgonyafõzelék elkészítési módja és hozzávalói.