Babérleveles krumplifõzelék recept
50 perc
A Babérleveles krumplifõzelék hozzávalói:
80 dkg nyers tisztított burgonya
1 közepes fej vöröshagyma
3 evõkanál olaj
2 babérlevél
1 evõkanál finomliszt
2 dl tejföl
1 evõkanál vegeta
1 teáskanál piros fûszerpaprika.
A Babérleveles krumplifõzelék elkészítési módja:
Az olajat felforrósítom, rászórom a lisztet és világos zsemleszínûre pirítom. A tûzrõl lehúzva belekeverem a megtisztított és nagyon finomra aprított vöröshagymát meg a pirospaprikát. Jól összekeverem, ezután felöntöm három deci vízzel és simára keverem. A meghámozott, megmosott burgonyát karikákra vágom, fazékba rakom, és annyi vízzel öntöm fel, hogy csak szûken lepje el. Beleszórom a vegetát, beleteszem a babérlevelet és lefedve puhára fõzöm. Ezután szûrõn keresztül (nehogy csomós legyen) belecsorgatom az ízesített rántást, és a simára kevert tejfölt is beleöntve, folytonos keverés közben jól kiforralom. Legalább öt percig fõzöm, végül a babérlevelet kidobom a fõzelékbõl. Natúrszelet vagy sült kolbász, virsli a hozzávaló feltét.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. jún. 24. 18:41
A babérleveles krumplifõzelék elkészítési módja és hozzávalói.