Hamis gulyásleves recept
60 perc
A Hamis gulyásleves hozzávalói:
75 dkg tisztított burgonya
2 db friss zöldpaprika
2 db friss paradicsom
2 nagy fej vöröshagyma
3 db marhahúsleves-kocka
10 dkg húsos füstölt szalonna
1 mokkáskanál majoránna
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evõkanál piros fûszerpaprika (aki szereti az erõset, kevés cseresznyepaprika-krémet is tehet bele)
2 evõkanál tarhonya (de csak házi, szabálytalan alakú apró száraz tarhonya)
ízlés szerint só
csípet õrölt köménymag.
A Hamis gulyásleves elkészítési módja:
A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, majd zsírját folyamatos keverés közben kis lángon kiolvasztom, és ráteszem a megtisztított, finomra metélt vöröshagymát. Folytonosan kevergetve üvegesre fonnyasztom, ezután a tûzrõl lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a paprikakrémet, majd azonnal ráöntök két evõkanál vizet. A tûzre visszatéve beleteszem a meghámozott és kis kockákra vágott burgonyát, és néhány percig kevergetem. Ezután a megtisztított, zúzott fokhagymával és a köménymaggal ízesítem, majd ráöntök másfél liter vizet, illetve annyit, amennyi jó bõven ellepi a burgonyát. Ezután beleteszem a megmosott, kicsumázott és szeletekre vágott zöldpaprikát meg a húsleveskockákat és felforralom. Ha szükséges, meg is sózom. Fedõ alatt puhára fõzöm, csak ezután teszem bele a felkarikázott paradicsomot és a házi tarhonyát (csipetke helyett). Addig fõzöm még, amíg a tarhonya meg nem fõ. Forrón tálalom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. aug. 8. 09:38
A hamis gulyásleves elkészítési módja és hozzávalói.