Zöldfûszeres burgonyaleves recept
55 perc
A Zöldfûszeres burgonyaleves hozzávalói:
40 dkg hámozott
egész burgonya
1 csokor tárkony
1 csokor petrezselyemzöld
2 evõkanál olaj
1 kicsi fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 evõkanál vegeta
1 mokkáskanál törött fehér bors
1 teáskanál finomliszt
1 dl tejföl.
A Zöldfûszeres burgonyaleves elkészítési módja:
A megtisztított nyers burgonyát az almareszelõ durva fokán lereszelem. A felforrósított olajon megpirítom a megtisztított és nagyon finomra vágott vöröshagymát, ezután ráteszem a reszelt burgonyát, majd hozzáadom az ugyancsak megtisztított és lereszelt sárgarépát. Néhány percig az egészet együtt pirítom. Ezután felöntöm nyolc deci vízzel, belekeverem a vegetát és a törött fehér borsot. Fedõ alatt puhára fõzöm. Közben a tejfölt simára keverem a liszttel és fél deci vízzel, majd besûrítem vele a levest, amelyet legalább öt percig forralok. Közben néhányszor megkeverem, végül beleteszem a megmosott és nagyon finomra aprított petrezselyemzöldet meg a tárkonyzöldet. Éppen csak egyet forralok még rajta, máris eloltom alatta a lángot, de lefedve tartom tálalásig.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. aug. 8. 09:36
A zöldfûszeres burgonyaleves elkészítési módja és hozzávalói.