Babéros sonkaleves recept
45 perc
A Babéros sonkaleves hozzávalói:
25 dkg füstölt tarja vagy sonka
25 dkg burgonya
2 dl tejföl
2 babérlevél
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
2 evõkanál olaj
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál liszt
ecet
só
cukor ízlés szerint
2 mokkáskanál õrölt fekete bors
1 kupica konyak
2 szegfûszeg
A Babéros sonkaleves elkészítési módja:
A felhevített olajon üvegesre futtatom a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, majd a tûzrõl lehúzva elkeverem benne a pirospaprikát. Ezután ráöntök 2 evõkanál vizet és beleteszem a hámozott, apró kockákra vágott burgonyát, meg az ugyancsak apróra vagdalt fõtt sonkát. Néhány percig pirítom, majd felöntöm 1 liternyi vízzel. Beleteszem a babérlevelet, megsózom, megborsozom, fûszerezem a szegfûszeggel és puhára fõzöm. A tejfölbe belekeverem a lisztet és behabarom vele a levest. Ezután ízesítem ecettel, cukorral, és a finomra vágott petrezselyemzölddel meghintem. Jól kiforralom, végül beleöntöm a konyakot, és azonnal tálalom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. jún. 24. 17:43
A babéros sonkaleves elkészítési módja és hozzávalói.