Penne Bolognese recept

Különleges mesterrecept egy olasz vendéglőstől. Mitől lesz valódi? A marhahústól és ...
1/2 kg darált marhahús
1 fej hagyma
olíva olaj a sütéshez
paradicsomlé, vagy sűrétett paradicsom
1 kk. kakukkfű
1 kk. oregano
1 kk. majoranna
1 kk. cukor
csipetnyi fehérbors, só
csipetnyi fahéj
3-4 csepp citromlé
A Penne Bolognese elkészítési módja:
Vágd nagyon apróra a hagymát diszteld aranybarnára és futtasd meg rajta a darált marhahúst. Add hozzá a sót és a borsot. A paradicsomlét készítesd elő, míg a hús párolódik, keverd hozzá a zöldfűszereket ebbe is mehet még egy pici bors, és persze az íz titka, a csipetnyi fahéj. Önts fel az egészet a fűszeres paradicsomlével és amikor már majdnem kész, adj hozzá néhány csepp citromlevet és egy picike cukrot. Párold egészen puhára. A kifőtt penne tésztát tedd a tányér aljára, halmozz rá az húsos szószból és szórd meg a tetejét parmezánnal és friss oregánóval.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. jún. 18. 18:55
A penne bolognese elkészítési módja és hozzávalói.