Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Császárspagetti recept

Császárspagetti recept

Elkészítési idő 50 perc

A Császárspagetti hozzávalói:
25 dkg spagetti
10 dkg szeletelt császárhús (sliced bacon)
2 dl tejföl
5 dkg reszelt rokfort (márványsajt)
2 tojás
1 mokkáskanálnyi törött fehér bors
1 evõkanálnyi apróra vágott friss petrezselyemzöld
1 evõkanál só.


A Császárspagetti elkészítési módja:
A spagettit apró darabokra töröm, és sós vízben megfõzöm. Meleg vízzel leöblítve leszûröm. Közben a császárhúst nagyon vékony csíkokra vágom, zsírját kisütöm, majd a tûzrõl félrehúzva, belekeverem a reszelt sajtot, a törött borsot és a petrezselyemzöldet. Ha már nem nagyon forró, hozzáadom a tojással elhabart tejfölt, és annyi sót, hogy erõsen sósnak érezzem. Ezután beleforgatom a megfõtt tésztát, majd az egészet 10 percre betolom az elõmelegített, forró sütõbe. (Annyi ideig sütöm, amíg színesedni nem kezd a tetején, de ügyelek arra, hogy ne barnuljon meg, mert keserû lesz.)


Kategória: Tésztafélék receptjei


A császárspagetti elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook