Őszi spagettisaláta recept
Az Őszi spagettisaláta hozzávalói:Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg spagetti,
1 fürt szőlő (kb. 20 dkg),
10 dkg reszelt rokfort (márványsajt),
1 dl tejföl,
3 evőkanál olaj,
2 evőkanál tisztított dióbél,
1 diónyi vöröshagyma,
1 késhegynyi törött fehér bors,
ízlés szerint só
Az Őszi spagettisaláta elkészítési módja:
A tésztát a szokásos módon, sós vízben megfőzöm, majd hideg vízzel leöblítem, és egy evőkanálnyi olajra szedem. Jól összekeverem, és hagyom, hogy teljesen kihűljön. Közben a saláta mártásához a szőlőt megmosom, leszemezem, turmixgépben összetöröm, majd szitán átnyomom, hogy a magok ne kerüljenek a mártásba. A dióbelet nejlonzacskóba rakom, és húskalapáccsal ráütök, hogy kissé összetörjön. A tört diót, a tejfölt, a reszelt sajt felét, a megtisztított és finomra vágott hagymát, kevés fehér borsot és a szőlőlevet mártássá keverem, majd hozzáadom a megmaradt olajat. Ha szükséges, csipetnyi cukorral fűszerezem, de ne legyen édes! A kihűlt, főtt tésztára öntöm a mártást jól összekeverem, és néhány órára befedve teszem a hűtőszekrénybe. Közvetlenül tálalás előtt ismét átkeverem, és a megmaradt reszelt sajttal meghintve, néhány szem szőlővel vagy egyéb gyümölccsel feldíszítve kínálom. Saláta-előétel vagy dupla adagban készítve vacsorára is alkalmas étel.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. okt. 23. 21:34
Az Őszi spagettisaláta elkészítési módja és hozzávalói.