Fokhagymaleves paradicsommal recept
A Fokhagymaleves paradicsommal hozzávalói:Hozzávalók 4 személyre:
8 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál olaj,
1 csokor zellerzöld,
1 púpozott evőkanál ételízesítő,
1 evőkanál liszt,
ízlés szerint bors;
a tálaláshoz 1 dl tejföl és 4 paradicsom
A Fokhagymaleves paradicsommal elkészítési módja:
Előkészítése: a zellert megmosom és finomra vágom. A fokhagymát megtisztítom és fokhagymaprésen átnyomom. A paradicsomot egészen kis kockákra vágom. A levesescsészékben elosztom a tejfölt és a friss paradicsomkockákat. Elkészítése: a zúzott fokhagymát forró olajon kevergetés közben megfuttatom, majd a liszttel megszórom. További egy percig kevergetve pirítom, majd a tűzről levéve gyorsan összekeverem 2 dl vízzel. A tűzre visszateszem, simára keverem és felforralom. Ha a rántás már sűrű és sima, hozzáöntök még fél liter vizet, és az ételízesítővel meg a zellerzölddel fűszerezem. Ismét felforralom, öt percig főzöm, ezután a tejfölös paradicsomra tálalom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. okt. 21. 21:28
A fokhagymaleves paradicsommal elkészítési módja és hozzávalói.