Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kacsasült szőlővel recept

Kacsasült szőlővel recept

A Kacsasült szőlővel hozzávalói:
Hozzávalók 4 személyre:

2 kacsacomb és kacsamell,
4 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só,
50 dkg szőlő


A Kacsasült szőlővel elkészítési módja:
Előkészítése: a kacsamellet kicsontozom, félbevágom, így összesen négy húsdarabot kapok. Zsíros bőre alatti hájából – különösen a bőr nélküli oldaláról – a lehető legtöbbet eltávolítom. A combokról úgyszintén. Megsózom, és a bőrét éles késsel, ujjnyi széles csíkokban, először hosszában, majd keresztben, egészen a húsig, „kockásra” bevágom. (Minél kisebbek a kockák, annál jobban kisül belőle a zsír.) A vágatokat sóval és zúzott fokhagymával bedörzsölöm. A szőlő felét leszemezem és turmixgépben összetöröm, majd a levet leszűröm. Elkészítése: tepsire fektetem az előkészített húsdarabokat, aláöntöm a kipréselt szőlőlevet, és a tepsit alufóliával befedem. Az előmelegített forró sütőben körülbelül másfél órán át közepes lángon párolom. Fedő nélkül pirosra pirítjuk előbb az egyik, majd a másik oldalát. A megsült kacsadarabokat szűrőlapáttal kiszedem a tepsiből, és a zsírját alaposan lecsöpögtetem. A megmaradt szőlőt serpenyőben 1 teáskanál zsírra teszem és néhány percig párolom, majd a hús mellé tálalom. Tetszés szerinti burgonyaköretet külön kínálok hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A kacsasült szőlővel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook