Kacsasült szőlővel recept
A Kacsasült szőlővel hozzávalói:Hozzávalók 4 személyre:
2 kacsacomb és kacsamell,
4 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só,
50 dkg szőlő
A Kacsasült szőlővel elkészítési módja:
Előkészítése: a kacsamellet kicsontozom, félbevágom, így összesen négy húsdarabot kapok. Zsíros bőre alatti hájából – különösen a bőr nélküli oldaláról – a lehető legtöbbet eltávolítom. A combokról úgyszintén. Megsózom, és a bőrét éles késsel, ujjnyi széles csíkokban, először hosszában, majd keresztben, egészen a húsig, „kockásra” bevágom. (Minél kisebbek a kockák, annál jobban kisül belőle a zsír.) A vágatokat sóval és zúzott fokhagymával bedörzsölöm. A szőlő felét leszemezem és turmixgépben összetöröm, majd a levet leszűröm. Elkészítése: tepsire fektetem az előkészített húsdarabokat, aláöntöm a kipréselt szőlőlevet, és a tepsit alufóliával befedem. Az előmelegített forró sütőben körülbelül másfél órán át közepes lángon párolom. Fedő nélkül pirosra pirítjuk előbb az egyik, majd a másik oldalát. A megsült kacsadarabokat szűrőlapáttal kiszedem a tepsiből, és a zsírját alaposan lecsöpögtetem. A megmaradt szőlőt serpenyőben 1 teáskanál zsírra teszem és néhány percig párolom, majd a hús mellé tálalom. Tetszés szerinti burgonyaköretet külön kínálok hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. okt. 18. 21:15
A kacsasült szőlővel elkészítési módja és hozzávalói.