Pulykamell baconnal recept


80 dkg.pulykamell
2 dl. fehér félszáraz bor,
3 evőkanál olívaolaj
20 dkg. bacon szalonna szeletelve
5 evőkanál méz,
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió,
só,
csipetnyi őrölt fehérbors,
A Pulykamell baconnal elkészítési módja:
A pulykamellet 1x1 centiméteres csíkokra vágom és 8 részre elosztva bacon szalonnába csavarom, majd forró olajon mindkét oldalát átpiritom. Hozzáadom a mézben elkevert szerecsendiót, csipetnyi sót és őrölt fehérborsot. Addig pirítjuk együtt, amig a máz karamellizálódik, s ekkor felöntjük a fehér borral és összeforralluk. Főtt rizzsel, puliszkával tálalhatjuk a visszamaradó pecsenyelével megöntözve.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. okt. 18. 06:32
A pulykamell baconnal elkészítési módja és hozzávalói.