Pulykamell raclette recept
A Pulykamell raclette hozzávalói:80 dkg pulykamell, (ebből kb 55 dekányit rövid időre lefagyasztok, a maradékot pedig félreteszem),
25 dkg zsíros sertéslapocka,
1 beáztatott zsemle,
2 evőkanál vágott petrezselyemzöld,
4 dkg konzerv kukorica,
fél piros paprika felkockázva,
1 db tojás,
só,
bors,
6 evőkanál olivaolaj,
25 dkg raclette-sajt.
A Pulykamell raclette elkészítési módja:
A 25 deka pulykamellet a lapockával és a kicsavart zsemlével húsdarálón ledarálom, belekeverem a petrezselyemzöldet, kukoricát, paprikát, a tojást. Sóval, borssal ízesítem. Igen vékony szeletekre vágom a fagyasztott mellet és két tálra osztom. Középen helyezem el a lapockás keveréket. Mindenki kiolajozza a sütőkéjét és belefektet egy szelet mellet, rátesz egy keveset a töltelékből és betolja a készülékbe. Mintegy 2-3 perc múlva kiveszi, ráfektet egy sajtszeletkét és visszatolja kis időre, míg a sajt rá nem olvad.
Ezt főleg, grillezésre ajánlom!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. aug. 14. 09:55
A pulykamell raclette elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.