Lengyel hideg céklaleves recept
A Lengyel hideg céklaleves hozzávalói:1/2 kg ecetes céklasaláta,
2 dl tejföl,
2 dl joghurt,
2 dl céklalé,
3 szem savanyú (vagy kovászos) uborka,
1 fej hagyma,
2 főtt tojás,
só,
bors.
A Lengyel hideg céklaleves elkészítési módja:
A hagymát lereszelem, a céklát és az uborkát vékony csíkokra vágom. A céklalevet, a tejfölt és a joghurtot jól összekeverem, sózom és borsozom. Összevegyítem a felszelt zöldségekkel és jól behűtöm. Tálaláskor a tetejére fektetem a vékony tojáskarikákat és megszórom pici vágott petrezselyemmel.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. aug. 11. 09:29
A lengyel hideg céklaleves elkészítési módja és hozzávalói.