Bélszínes raclette recept
A Bélszínes raclette hozzávalói:80 dkg bélszín,
1 csésze olaj,
fél teáskanál őrölt kurkuma,
késhegynyi cayenne bors,
2 csomó tavaszi hagyma,
1 baguette, ha kell több,
20 dkg darabolt ementáli sajt,
1,5 dl tejföl, só,
frissen őrölt bors.
A Bélszínes raclette elkészítési módja:
A húst megmosom, leszárítom, leszedem a hártyáit és finoman felcsíkozom. Az olajba belekeverem a kurkumát és a cayenne borsot. Egy tálba rakom a húscsíkokat és ráöntöm a fűszeres olajat. Gyakori kevergetés mellett mintegy 3 órán át marinálom. A hagymát alaposan megmosom, megszabadítom a gyökérvégtől és a rossz részektől, majd igen finom karikákra vágom. A hagymakarikákat egy tálra teszem. A baguettet felszeletelem, bekapcsolom a caclette-sütőt és adaghonként megpirítom a tetején a baguettdarabokat. A sajtot durván lereszelem. A tejszínt kemény habbá verem, elkeverem a reszelt sajttal és egy tálba teszem. A húst úgyszintén. Mindenki tesz a sütőkéjébe hagymakarikát, arra húscsíkokat, megsózza, megborsozza és az egészet befedi a tejszínes sajttal. Betolja a készülékbe és addig süti, míg enyhén barna nem lesz a teteje.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. aug. 8. 08:32
A bélszínes raclette elkészítési módja és hozzávalói.