Cowboy reggeli recept
A Cowboy reggeli hozzávalói:1 szép nagy szelet hús (pl. pulykacomb filé, karaj, szűzpecsenye, marha hátszín v. bélszín)
3 evőkanál zsiradék (pl. kacsazsír)
2 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors
1 szál sárgarépa
2 tojás
A hollandi mártáshoz:
1 teáskanál frissen facsart citromlé
1 tojássárgája
0,6 dl kókuszzsír
cayenne bors
A Cowboy reggeli elkészítési módja:
Bepácoljuk a húst 2 zúzott fokhagyma és 1 evőkanál zsír keverékébe, és egy órát állni hagyjuk szobahőmérsékleten. Hollandi mártás: kézi mixer segítségével összekeverjük a tojássárgáját és a citromlevet, majd nagyon lassan hozzáadagoljuk a hideg zsiradékot. A ízesítjük cayenne borssal. Forró serpenyőben megsütjük a hús mindkét oldalát, majd kiszedjük és félretesszük. A hús maradék sütőzsiradékához adunk 2 evőkanál zsírt, és a lereszelt sárgarépát átforgatjuk rajta kb. 2 percig. 2 tojásból tükörtojást sütünk (felhasználhatjuk a mártásból maradt fehérjét is), rátesszük a sült húsra, ráhalmozzuk a pirított sárgarépacsíkokat és a hollandi mártást.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. szept. 25. 07:34
A cowboy reggeli elkészítési módja és hozzávalói.