Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Aszaltszilvás bárányragu recept

Aszaltszilvás bárányragu recept

Az Aszaltszilvás bárányragu hozzávalói:
10 dkg magozott aszalt szilva (4 szem kivételével legalább 6 órára beáztatjuk a szilvákat)
1 kg báránycomb kockákra vágva
1 kis darab velős csont
3 evőkanál olaj
1 kisebb fej reszelt vöröshagyma
késhegynyi sáfrány, esetleg ennek hiányában 1 teáskanál kurkuma
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt koriander

bors
1 teáskanál mandulaszelet megörölve
2 evőkanál narancslé
1 dl tejszín
A körethez:
1 evőkanál vaj
30 dkg rizs
kb. 8 dl víz
1 mokkáskanál kurkuma
kis darab fahéj
3 szem szegfűszeg
2 evőkanál arany mazsola és szultán mazsola vegyesen (10 percre kicsit beáztatjuk őket)


Az Aszaltszilvás bárányragu elkészítési módja:
Az olajon megpirítjuk a húst, hozzáadjuk a fűszereket, a velős csontot, forró vízzel felengedjük, hogy az ellepje a húst, s lefedve 1 órát pároljuk. Ezután hozzáadjuk a beáztatott és a félretett szilvákat, a narancslevet, és még 30 percig pároljuk a ragut. Kevés étkezési keményítővel elkeverünk 1/2-1 dl tejszínt, és ezzel sűrítjük a ragunkat. Miközben a hús párolódik, elkészítjük a köretet. A rizst folyó víz alatt jól átmossuk, 1 órára hideg vízbe áztatjuk, majd szűrőn jól lecsepegtetjük. A vajon 1-2 percig pirítjuk a kurkumát, a fahéjat, a szegfűszeget, majd hozzáadjuk a rizst és a mazsolát, s ezekkel is kb. 2 percig pirítjuk. Sózzuk, majd felöntjük forró vízzel, és készre pároljuk. A bárányraguval tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


Az aszaltszilvás bárányragu elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook