Szilvás krémes madár módra recept
90 perc
A Szilvás krémes madár módra hozzávalói:
Hozzávalók:
* A tésztához:
* 70 dkg liszt
* 25 dkg sütőmargarin
* 20 dkg porcukor
* 2 evőkanál őrölt fahéj
* 1 kávéskanál szódabikarbóna
* 1 tojás
* 2 dl tejföl
* kis tej a gyúráshoz
* Az alsó krémhez:
* 80 dkg kimagozott szilva
* 8 dl víz
* 20 dkg cukor
* 2 csomag vaníliás pudingpor
* A középső krémhez:
* 1 csomag vaníliás pudingpor
* 3 dl tej
* 10 dkg porcukor
* 15 dkg sütőmargarin
* A felső krémhez:
* 1 csomag vaníliás pudingpor
* 3 dl tej
* 10 dkg porcukor
* 15 dkg sütőmargarin
* 15 dkg aszalt szilva
* A tetejére:
* 1 tábla tortabevonó
* 2 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk, majd nagy tepszi hátán 4 lapot sütünk.
Az alsó krémhez a szilvát nagyon apróra összevágjuk, és a 8 dl vízben puhára főzzük. A levét leszűrjük, kihűtjük, majd 2 csomag vaníliás pudinggal simára keverjük, és tűzön besűrítjük. Beletesszük a szilvát.
A középső és a felső krémhez a pudingot a tejjel simára keverjük, besűrítjük, kihűtjük. A margarint a porcukorral nagyon habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz vegyítjük. A felső krémhez hozzáadjuk az apróra összevágott aszalt szilvát.
Az alsó lapra rákenjük a szilvás pudingot, befedjük egy másik lappal, erre jön a vaníliás puding, majd a következő lap, az aszalt szilvás krém, végül az utolsó lap.
A tetejére a tortabevonót vizgőz felett felolvasztjuk, adunk hozzá 2 kanál étolajat, jól összekeverjük, és a tészta tetejére simítjuk. Legalább 3 órát várunk a szeleteléssel.
Bármilyen formára lehet vágni,de szerintem 4x4 cm-es kockára vágva a leggusztább.
A Szilvás krémes madár módra elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyúrjuk, majd nagy tepszi hátán 4 lapot sütünk. Az alsó krémhez a szilvát nagyon apróra összevágjuk, és a 8 dl vízben puhára főzzük. A levét leszűrjük, kihűtjük, majd 2 csomag vaníliás pudinggal simára keverjük, és tűzön besűrítjük. Beletesszük a szilvát. A középső és a felső krémhez a pudingot a tejjel simára keverjük, besűrítjük, kihűtjük. A margarint a porcukorral nagyon habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz vegyítjük. A felső krémhez hozzáadjuk az apróra összevágott aszalt szilvát. Az alsó lapra rákenjük a szilvás pudingot, befedjük egy másik lappal, erre jön a vaníliás puding, majd a következő lap, az aszalt szilvás krém, végül az utolsó lap. A tetejére a tortabevonót vizgőz felett felolvasztjuk, adunk hozzá 2 kanál étolajat, jól összekeverjük, és a tészta tetejére simítjuk. Legalább 3 órát várunk a szeleteléssel. Bármilyen formára lehet vágni,de szerintem 4x4 cm-es kockára vágva a leggusztább.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: P.Péter, 2010. szept. 10. 17:50
A szilvás krémes madár módra elkészítési módja és hozzávalói.