Kapucíner szelet recept
A Kapucíner szelet hozzávalói:a tésztához:
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
10 dkg Rama sütőmargarin
1 csomag sütőpor
4 evőkanál finomliszt
a tepsi kikenéséhez:
2 dkg Rama sütőmargarin
1-2 evőkanál finomliszt
a krémhez:
1csomag tejszínízű pudingpor (főznivaló)
3 dl tej
25 dkg Rama sütőmargarin
25 dkg porcukor
2 evőkanál keserű kakaópor
a bevonáshoz:
15 dkg tortabevonó csokoládé
A Kapucíner szelet elkészítési módja:
A tésztához a tojássárgáját a cukorral és az olvasztott margarinnal jól felhabosítjuk, a sütőporral összeke-vert lisztet hozzáadjuk, végül óvatos mozdulatokkal a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Margarinnal kikent, belisztezett kb. 25x30 centis tepsibe simítjuk és közepesen forró sütőben (180 °C, lágkeveréses sütőben 165 °C) kb.20 percig sütjük. A krémhez a tejszínes pudingport a tejben - cukor nélkül - sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha margarint a cukorral kikeverjük, majd a hideg krémmel összekerverjük. A felét a piskótára kenjük. A másik felét a kakaóval sötétre színezzük, a világos krém tetejére kenjük. Egy kicsit dermedni hagyjuk, végül az egészet olvasztott csokoládéval, torta-bevonóval vagy csokimázzal bevonjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gonoszdi, 2007. máj. 7. 07:49
A kapucíner szelet elkészítési módja és hozzávalói.