Mogyorókrémes, csokimázas muffin recept
60 perc
381 kcal
A tésztához:
25 dkg Rama Sütőmargarin
0,5 dl tej
15 dkg csokoládés mogyorókrém
25 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
3 db tojás
3 evőkanál keserű kakaópor
20 dkg finomliszt
10 dkg tisztított törökmogyoró (vékony barna héjától is megfosztott)
A mázhoz:
10 dkg Rama Sütőmargarin
10 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
A Mogyorókrémes, csokimázas muffin elkészítési módja:
A mogyorót serpenyőben szárazon (zsiradék nélkül) aranybarnára, illatosra pirítjuk, ha kihűlt, dió - vagy kávédarálóban finomra őröljük. A liszttel, a kakaóval és a sütőporral összeforgatjuk.A tojást a cukorral habosra verjük, majd a puha margarint, és a puha mogyorókrémet keverjük hozzá. A mogyorós liszttel összekeverjük, a tejjel lazítjuk.Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, a mogyorókrémes masszával a háromnegyedükig töltjük.Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek. Figyelem! Ha a formában hagyjuk kihűlni, teljesen leragad, csak kiskanállal lehet majd kiszedni!A mázhoz valókat nem túl erős vízgőzre téve fölolvasztjuk, simára keverjük, hűlni hagyjuk, de mielőtt megdermedne, az ugyancsak kihűlt muffinokra locsoljuk, hogy ezeken szilárduljon meg.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gonoszdi, 2007. nov. 2. 18:07
A mogyorókrémes, csokimázas muffin elkészítési módja és hozzávalói.