Fogyis tiramisu recept





(4 személyre):
3 tojássárgája,
5 evőkanál + 1 evőkanál CANDEREL édesítőpor,
1 mk. fahéj,
25 dkg Mascarpone (natúr tejszínes krémsajt),
1 dl kávé,
2 evőkanál rum,
10 dkg édes kétszersült (pirítós),
1 evőkanál CANDEREL kakaópor
A Fogyis tiramisu elkészítési módja:
A tojássárgákat habosra keverjük 5 evőkanál CANDEREL édesítőporral és a fahéjjal. Apránként hozzákeverjük a Mascarponét. A kávét a rummal mély tányérba öntjük, belekeverjük a maradék 1 evőkanál CANDEREL édesítőport, és megforgatjuk benne az édes pirítóst. Egy nagy tál vagy 4 kisebb kehely alját kirakjuk vele. Rásimítjuk a krémet. Fóliával lefedjük, és 5-6 órára hidegre tesszük. Tálaláskor megszórjuk a kakaóporral.
Az eredeti Tiramisu folyékony, krémes állagú. Ezért ne várjátok, hogy kemény habú, könnyen szeletelhető desszertet kaptok. A nagyobb étvágyúak dupla adagot is készíthetnek. Ilyenkor az energiatartalom is kétszer annyi lesz
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Gvivike, 2007. nov. 2. 16:35
A fogyis tiramisu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.