Csokoládépuding recept
A Csokoládépuding hozzávalói:Hozzávalók (6 személyre):
22 dkg túró,
4 tojássárgája,
7 dkg porcukor,
2 evőkanál kávépor,
17 dkg színcsokoládé,
3 dl tejszín
A díszítéshez:
5 dkg reszelt csokoládé,
kávészemek
A Csokoládépuding elkészítési módja:
A négy tojássárgájából a cukor v. édesítőszer hozzáadásával kemény habot verünk, hozzáadjuk a túrót, a forró vízben feloldott kávéport és a megolvasztott csokoládét. Amikor az egész masszát simára kevertük, óvatosan hozzávegyítjük a felvert tejszínhabot, s jól összedolgozzuk. Hat talpas pohárba kanalazzuk, vagy üvegtálon elrendezzük, és három-négy órára behűtjük. Reszelt csokoládéval és kávészemekkel díszítve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: norahhh, 2006. aug. 8. 11:10
A csokoládépuding elkészítési módja és hozzávalói.