Gyümölcsös hab recept
A Gyümölcsös hab hozzávalói:25 dkg bogyós gyümölcs (lehet mirelit is)
2 evõkanál porcukor
2,5 dl tejszín
25 dkg túró
1 kávéskanál vaníliás cukor.
A Gyümölcsös hab elkészítési módja:
Egy lapos tálba kiterítjük a gyümölcsöt, és megszórjuk porcukorral. (Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, elõször szobahõmérsékleten engedjük föl, és öntsük le alóla a levét.) A tejszínt hidegen verjük habbá, és a habba óvatosan keverjük bele az elõzõleg turmixgéppel pépesített túrót (pici tejszínt adjunk hozzá). Ízesítsük a vaníliacukorral. Desszertes poharakba rétegezzük: alulra a túróhab, középre gyümölcs, tetejére túróhab, végül gyümölcs. Mentalevéllel díszítsük, azonnal tálaljuk.
Tipp
Málna, meggy, ribiszke, eper, szeder a legfinomabb hozzá, de ha nincs, apróra vágott déligyümölccsel is finom.Fogyókúrázók a tejszínhabot édesítõszerrel ízesített joghurttal is helyettesíthetik.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2006. aug. 6. 12:27
A gyümölcsös hab elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.