Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gyümölcsös pudingrétes recept

Gyümölcsös pudingrétes recept

A Gyümölcsös pudingrétes hozzávalói:
1 csomag réteslap,
30 dkg tetszés szerinti mirelit vagy
befőtt gyümölcs,
1 zacskó vaníliás pudingpor,
4 dl tej,
2 dl tejszín,
ízlés szerint kevés porcukor.


A Gyümölcsös pudingrétes elkészítési módja:
A pudingot az előírás szerint kevés cukorral, de a szokásosnál kissé sűrűbbre főzzük. Hagyjuk, hogy egészen kihűljön, közben a tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt pudingot lazán összekeverjük a tejszínhabbal. Félretesszük. A felengedett mirelit vagy a befőtt gyümölcsöt tésztaszűrőben jól lecsöpögtetjük (levét megihatjuk). A réteslapokat szétszedjük. Nagy sütőlapra terítjük, és az előmelegített sütőben pillanatok alatt megsütjük. Hagyjuk, hogy kihűljenek. A megsült lapokból hármat egymásra borítunk, és felkenjük rá a pudingos-tejszínes krémet, amibe belenyomkodjuk a gyümölcsöt. A megmaradt lappal (vagy lapokkal, ha hatlapos tésztát vásároltunk) betakarjuk, majd az egészet betoljuk a hűtőszekrénybe, és néhány órán keresztül (vagyis a puding szilárddá dermedéséig) hűtjük. Tálalás előtt kis kockákra vagy téglalap alakú szeletekre vágjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gyümölcsös pudingrétes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook