Gyümölcsös pudingrétes recept
A Gyümölcsös pudingrétes hozzávalói:1 csomag réteslap,
30 dkg tetszés szerinti mirelit vagy
befőtt gyümölcs,
1 zacskó vaníliás pudingpor,
4 dl tej,
2 dl tejszín,
ízlés szerint kevés porcukor.
A Gyümölcsös pudingrétes elkészítési módja:
A pudingot az előírás szerint kevés cukorral, de a szokásosnál kissé sűrűbbre főzzük. Hagyjuk, hogy egészen kihűljön, közben a tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt pudingot lazán összekeverjük a tejszínhabbal. Félretesszük. A felengedett mirelit vagy a befőtt gyümölcsöt tésztaszűrőben jól lecsöpögtetjük (levét megihatjuk). A réteslapokat szétszedjük. Nagy sütőlapra terítjük, és az előmelegített sütőben pillanatok alatt megsütjük. Hagyjuk, hogy kihűljenek. A megsült lapokból hármat egymásra borítunk, és felkenjük rá a pudingos-tejszínes krémet, amibe belenyomkodjuk a gyümölcsöt. A megmaradt lappal (vagy lapokkal, ha hatlapos tésztát vásároltunk) betakarjuk, majd az egészet betoljuk a hűtőszekrénybe, és néhány órán keresztül (vagyis a puding szilárddá dermedéséig) hűtjük. Tálalás előtt kis kockákra vagy téglalap alakú szeletekre vágjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. máj. 17. 20:02
A gyümölcsös pudingrétes elkészítési módja és hozzávalói.