Borjúpörkölt recept
A Borjúpörkölt hozzávalói:1 kg kockára vágott borjúhús,
1 fej hagyma, 3-4 evőkanál olaj,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
só,
pirospaprika,
csipet köménymag,
ízlés szerint kevés Worchester mártás.
A Borjúpörkölt elkészítési módja:
A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a darabokra vágott paprikát, paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával, majd beletesszük a húst, Megforgatjuk az olajban, majd néhány percnyi kevergetés után felengedjük egy fél pohár vízzel. Fűszerezzük, és fedő alatt puhára pároljuk. Vigyázzunk, mindig legyen elegendő víz alatta. Galuskával, rizzsel, résztelt krumplival vagy tarhonyával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. máj. 14. 19:50
A borjúpörkölt elkészítési módja és hozzávalói.