Görögdinnye leves recept
A Görögdinnye leves hozzávalói:2-3 kg görögdinnye
2 evőkanál lime lé
2 evőkanál citromlé
1 piros chili paprika
1 darabka gyömbér gyökér szeletelve
1/2 csésze kockára vágott édeskömény (ez nem mag, hanem egy salátaféle)
1/2 csésze menta
1 sárga vagy zöldpaprika, kockára vágva
1 piros paradicsompaprika (pritamin) kockára vágva
só, bors
2/3 csésze fekete áfonya
menta velevek
A Görögdinnye leves elkészítési módja:
Vágd fel a dinnyét, vágd le a héját, távolítsd el a magokat. Pürésítsd egy mixerben. Nyomd át egy szitán, nehogy magok maradjanak benne. Tegyed át a 3/4 részét egy tálba, 1/4 - et hagyjál a mixerben. Ehhez az 1/4 -hez add hozzá a levet, piros chili paprikát és gyömbért, pürésítsd ezt is. Öntsd a mixerből a keveréket a dinnyepüréhez. Keverd bele az édesköményt, mentát és paprikákat. Sózzad, borsozza ízlés szerint. Hűtsd le, díszítse áfonyával és mentával.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2008. júl. 11. 07:48
A görögdinnye leves elkészítési módja és hozzávalói.