Gyümölcsös forró müzli recept
A Gyümölcsös forró müzli hozzávalói:1 körte,
1 őszibarack,
2-2 evőkanál zabpehely, búzapehely és rozspehely, 2 evőkanál durvára őrölt mogyoró,
3-3 darab aszalt sárgabarack és aszalt szilva
A Gyümölcsös forró müzli elkészítési módja:
Az aszalt gyümölcsöket mossuk meg és csepegtessük le. A pelyheket háromszoros mennyiségű vízben feltesszük főni, egy csipet sóval ízesített vízben. Ha felforrt, keverjük bele a mogyorót és az apróra vágott aszalt gyümölcsöket. Lassú tűzön kb. 15-20 percig főzzük, majd vegyük le a tűzről, és fedő alatt még 10 percig állni hagyjuk. A körtét és az őszibarackot mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk kockákra. Keverjük a főtt kásához a gyümölcsöket, és tálaljuk forrón. A tetejét megszórhatjuk kókuszreszelékkel is.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2008. júl. 10. 06:11
A gyümölcsös forró müzli elkészítési módja és hozzávalói.