Dinnyesaláta (ünnepi asztalra) recept
A Dinnyesaláta (ünnepi asztalra) hozzávalói:1 közepes görögdinnye,
1-2 szem őszibarack,
1 fürt piros szőlő,
1 fürt fehér szőlő,
1-2 körte,
1 evőkanál citromlé,
1 evőkanál méz,
0, 5 dl meggylé,
1 kávéskanál rumaroma
A Dinnyesaláta (ünnepi asztalra) elkészítési módja:
A gyümölcsöket alaposan megmossuk, leszárítjuk. A görögdinnyét középen kettévágjuk. A dinnye húsából kiskanállal gömböket kanyarítunk (amennyire lehet a magját kiszedjük) A szőlőt leszemezzük, a körtét, az őszibarackot meghámozzuk és felkockázzuk. A gyümölcsöket beletöltjük a görögdinnye héjába. A meggylevet, a kanálka rumaromát, a mézet és a citrom levét jól elkeverjük és a dinnyehéjban levő gyümölcsökre locsoljuk. Folpack fóliával jól lezárjuk és lapos tálra helyezve egy órára hűtőbe rakjuk, hogy az ízek összeérjenek. Kompótos tálkából fogyasztjuk. Finom, látványos csemege.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2008. júl. 6. 18:48
A dinnyesaláta (ünnepi asztalra) elkészítési módja és hozzávalói.