Bazsalikomos töltött paradicsom recept




6 közepes nagyságú paradicsom
1 nagy csokor bazsalikom
1 csokor összevagdolt snidling
2 tört fokhagymagerezd
2 evőkanál citromlé
25 dkg ricotta sajt
só
őrölt bors
zsemlemorzsa
2 evőkanál reszelt parmezán jellegű sajt
1 kis csokor összevagdalt petrezselyem
A Bazsalikomos töltött paradicsom elkészítési módja:
A sütőt 180 fokra bemelegítjük. A pardicsomok tetejéről egy kalapot levágunk, a belsejét kikanalazzuk. Üregukkel lefelé lecsepegtetjük, a kikanalazott belsejét szűrőben lecsepegtetjük. A bazsalikomot a snidlingel a fokhagyméval és a citromlével összeturmixoljuk, majd a ricotta sajtal, a paradicsombelsővel összekeverjük, megsózzuk borsozzuk. Beletöltjük a paradicsomokba, és morzsával megszórjuk. 15-20 percig sütjük. Petrezselyemmel meghintve tároljuk.
Fűszer és sajtimádoknak.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: fhybi, 2006. júl. 22. 17:40
A bazsalikomos töltött paradicsom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.