Sült padlizsánkarikák fűszeres paradicsomszószban recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Sült padlizsánkarikák fűszeres paradicsomszószban hozzávalói:
növényi olaj a sütéshez
2 közepes nagyságú padlizsán, mindegyik hosszában 4 szeletre vágva
1 finomra vágott hagyma
1 apró kockára vágott cukkini
3 gerezd fokhagyma szeletekre vágva
150 g tehéntúró, natúr vagy zöld fűszeres, max. 16 % zsírtartalmú
4 EK apróra vágott petrezselyem
4 EK apróra vágott bazsalikom
3 EK reszelt parmezán
1 egész tojás
1 csipetnyi só
1 csipetnyi fekete őrölt bors
1 EK olivaolaj
800 g darabolt paradicsom
A Sült padlizsánkarikák fűszeres paradicsomszószban elkészítési módja:
A sütőt 230 °C-ra előmelegítjük. A tepsit bekenjük vékonyan az olajjal, majd ráhelyezzük a padlizsánszeleteket, amelyeket vékonyan szintén megolajozunk. 20 percig aranybarnára sütjük, majd kivesszük a sütőből, és elkészítjük a tölteléket. Töltelék: egy nagyobb serpenyőben pici olajon a cukkinit a hagymával 5 percig pirítjuk. Hozzáadunk egy gerezd fokhagymát, majd további 1 percig hagyjuk összesülni, majd félretesszük, hogy kihűljön. Egy kis tálkában elkeverjük a túrót a 2 EK bazsalikommal, petrezselyemmel, parmezánnal, sóval, borssal, majd hozzákeverjük a kihűlt hagymás cukkinihez. A szósz: olajon a maradék fokhagymát közepes lángon 2 percig megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, majd alacsony hőfokon összefőzzük, folyamatosan kevergetve. Megszórjuk a maradék bazsalikommal, pici só, bors hozzá, majd hagyjuk 10 percig fedő alatt rotyogni. A tepsit, vagy egy tűzálló edényt két evőkanál paradicsomszósszal bekenünk, ráhelyezzük a feltekert padlizsánokat, amelyek a fűszeres túrókrémmel vannak megtöltve, majd az egészet leöntjük a maradék paradicsomszósszal, megszórjuk parmezánnal és 210 °C fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat.
WW-seknek: egy adag 3,5 pont
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: gubaa, 2008. júl. 10. 10:28
A sült padlizsánkarikák fűszeres paradicsomszószban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.